Fjellfarer gir dere guiding, opplevelser, aktiviteter eller stillhet og ro.

Vi tar deg med til vakker og historisk natur i gruvebyen Sulitjelma – innerst inn mot svenskegrensen.

Her kan vi tilby guiding, fjellvandring, nordlysjakt, fjelltjenester, opplevelser og aktiviteter for mennesker som ønsker en spesiell og fin opplevelse. Vi ønsker også at de som besøker oss skal få mulighet til å oppleve ro, stillhet og komfort.

Vi legger tilrette for dette fra vår base på Jakobsbakken som er et nedlagt gruvesamfunn i høyfjellet 10 km sør for tettstedet Sulitjelma.

Naturen på Jakobsbakken er storslått.

På motsatt dalside ser man inn i en fjellrekke med topper som er blant de høyeste på Nordkalotten. Her ser man Norges høyeste grensefjell Nord-Saulo, samt Koppartoppen, Kokedalstinden, Vardetoppen, Stortoppen, Otertinden, Vaknachokka, Kjærtoppen og Saulotoppen. Også Sulitjelmabreen og Blåmannsisen kan sees fra denne siden av dalen. I bakgrunnen over Sulitjelmabreen kan man skimte toppen av Suliskongen.

«Opplev Sulitjelma – la Fjellfarer ta deg med ut i naturen.»

Mona Mosti

Daglig leder og guide


«Man må ha trua – og at det meste ordner seg for snille folk».

Thor Åge Jensen

Medeier og guide


«Dette får vi til».
Våren 2016 startet planleggingen med å gjenoppbygging av Titanic.

Dette var opprinnelig en brakke hvor arbeidere fra gruvene bodde. Det fikk sitt navn fordi det ble bygget i 1912 – samme år som skipet Titanic forliste. Bygget brant ned til grunnen i 1966. Etter oppbyggingen vil vi her kunne tilby utleie av lokaler, overnatting og enkel servering.