Fjellfarerbloggen

Her forteller vi om livet i fjellheimen i Sulitjelma. Ønsker du å vite mer om hva vi driver med - følg oss i sosiale medier!


Vi har kjøpt Messa på Jakobsbakken

Fjellfarer Eiendom AS har nå kjøpt en av husene på Jakobsbakken. Messa eller Fira som den også blir kalt har vært i Elkem Salten hytteforening sitt eie etter at de kjøpte hos Sulitjelma Røde kors i 1991. Vi er nå i gang med renovering av hele huset både innvendig og utvendig. Det vil bli to leiligheter som vi skal leie ut. I tillegg skal fjellstuen Titanic gjenoppbygges. Dette regner vi med kan starte i løpet av sommeren 2018. Det er stor etterspørsel etter sengeplasser i Sulisfjellet og vi har mange henvendelser om utleie her på Jakobsbakken. Vi er i gang og det er vi glade for.

Villmarksdagan i Beiarn

Vi skal prøve noe nytt i år - vi skal delta på villmarksdagan i Beiarn med salg av sellkaker og bålkaffe. Dette er den 19. og 20. august og vi gleder oss til å komme til Beiarn. Håper på masse besøk på stand. Vi skal ha smaksprøve av sellkakene så her kan man få smakt den lokale retten fra Vatnbygda. Lefser med søt kakerøre og biter av fenalår inni.

Vi har leid Messa på Bakken

I juli måned skal vi være tilstede på Jakobsbakken å selge bålkaffe og sellkaker. Vi prøver dette i første omgang tirsdag, torsdag og søndag fra kl 12.00 - 15.00. Dette gjør vi fra Messa som ligger på høyre side av veien når man går fra parkeringsplassen og mot Sagmo. Vi skal sette opp skilt sånn at dere finner fram til oss. Håper at dette kan bidra til at vi får litt aktivitet på dette flotte stedet i høyfjellet. Det er mange som kjører tur hit og som undres over hva slags sted dette er - det er ingen informasjon som kan fortelle det. Vi kan bidra til å gi besøkende informasjon og en kaffekopp hvis det er ønskelig.

Scootertur på fjellet

Opplev spenningen

FOR en dag! Etter løypekjøring så har vi hatt besøk av far og sønn fra Utrecht i Holland. Vi har guidet dem i Sulitjelma, vært på scootertur i samarbeid med Sulitjelma Fjellandsby og avsluttet med kaffe og lefser på Jakobsbakken. De var strålende fornøyde med dagen de også.